Black Country Communion – Afterglow

Black Country Communion låter ungefär som jag väntar mig att ett band bestående av Glenn Hughes, Jason Bonham, Derek Sherinian och Joe Bonamassa ska göra. Det är blueshårdrock med lite progressiva inslag här och där. So far so good, alltså. Afterglow är ett album som håller genomgående hög kvalitet, det låter trivsamt och är väl utfört. Samtidigt är det tråkigt och förutsägbart.

Nu är jag ganska obekant med bandets två tidigare plattor, men jag kan tänka mig att målet varit detsamma som här. Att försöka låta som om Led Zeppelin möter Burn-erans Deep Purple. Problemet är att man ibland försöker lite för mycket, den spontanitet och spelglädje jag kan känna hos de båda banden hör jag inte alls hos Black Country Communion. Var tog energin vägen?

Det finns egentligen inte så mycket annat att klaga på. Inte något att hoppa högt över heller. Förutom Glenn Hughes. Den mannen sitter inne med en av världens bästa rockröster. Någonsin. Lyssna på Afterglow bara för den sakens skull om inte annat.

Bästa spåren är Big TrainMidnight SunConfessor samt titelspåret Afterglow.

2 thoughts on “Black Country Communion – Afterglow

  1. Pingback: Let It Bleed | Spotifylista: Letitbleed.se – Officiell spellista

  2. Håller med – tråkigt är nog ordet. Jag diggar också Hughes men här tycker jag att han spelar sönder varenda låt med sitt överdrivna baslir. Synd, för det är tungt ibland!

Kommentera