Bluerose – Darkness And Light

Italienska bandet Bluerose är svåra att hitta info om, men klart är att deras andra platta Darkness And Light är en förhållandevis stabil studie i hårdrock. Soundet är ofta riktigt tungt och drar åt metal modell nyare, men tappar sällan varken sitt klassiska rocksväng eller sina AOR-influerade melodier.

Bluerose - Darkness And Light

Inledande titelspåret Darkness And Light börjar dock med ett trevande och tråkigt intro som efter en stund mynnar ut i en låt som tyvärr inte kan kallas för annat än färglös och intetsägande. Märklig start på ett album som på det hela taget inte alls är så dumt.

Låtarna som följer håller betydligt högre nivå. Till höjdpunkterna hör Reloaded, On My Way, och Rock Your Soul. De besitter både tryck och driv i såväl riff som melodier. Det gillar vi!

En återkommande sak som stör mig när jag lyssnar på Darkness And Light är att sångarens engelska uttal låter lite.. Well, lite Italiano. Och det stör mig att det stör mig. Naturligtvis handlar det inte om något annat än ren ovana. Jag menar, det är ju knappast så att man lyfter på ögonbrynen åt hårdrocksångare från Tyskland som tragglar sig fram på knackig tyska. Nej, engelska var det visst. Förlåt mig.

Nu hade det ju varit rent löjeväckande att bedömma ett bands musikaliska kvaliteter utefter en sådan banal bagatell. Sångaren Riccardo Scaramelli besitter en pipa som inte behöver skämmas för sig. Han sjunger kraftfullt över ett brett register med bra tryck i de högre partierna.

Darkness And Light är ett bra album som tyvärr lider av att det aldrig blir bättre än just bra. Jag tror däremot att det Bluerose har potential att utvecklas ytterligare fram till nästa albumsläpp. Det vore synd annars.

Kommentera