Brew – Control

Det går inflation i antalet bluesrockiga band just nu. De står alla med 70-talesinfluensenserna upp till halsen. Någon använder begreppet “retrorock”. Som om nu inte all rock skulle vara just retro… The Brew är ett av dessa band, fast aningen vassare än många andra.

The Brew kan kallas för en klassisk brittisk powertrio. De spelar svintight rocknroll, med bluesen i botten. Ibland med drag av jazz, soul, psykedelia och kanske lite Pink Floyd. Nu finns det säkert hundratals band som skulle kunna beskrivas på samma sätt. The Brew står dock ut ur mängden då de känns betydligt mer levande och organiska än en del övriga. De får sin musik att låta självklar och okonstlad, samtidigt spännande och komplex.

Control är fjärde fullängdsalbumet och består av XX minuter lysande musik fördelat över tio spår. Samtliga med titlar tagna från knapparna på en fjärrkontroll (eller telefon eller vad du nu lyssnar genom). Det gör att fokus hamnar på albumet och dess helhet framför individuella låtar. Ett koncept jag gillar, och som passar utmärkt då Control inte innehåller en enda filler.

Jag vågar mig påstå att The Brew tillhör toppskikten inom genren (retrorock?!), och Control är en platta som kommer att hänga med mig länge.

  • Release: 20 februari 2014 (Jazzhaus Records)
  • Betyg: ★★★★☆ 


2 thoughts on “Brew – Control

  1. Trycket för The Rolling Stones biljetter var oväntat stort. Jag har skaffat biljett till Aerosmith också och har fått intrycket av att den konserten har svårt att sälja ut sig. Ärligt talat tror jag Aerosmith anno 2014 ger en bättre show än The Rolling Stones anno 2014, men det är väl just “Antagligen sista gången..” som gör att trycket är hårt. Aerosmith och andra band är något yngre och lär komma till Sverige minst 1-2 gånger till. Stones? Inte lika säkert. Sedan var det iofs länge sedan Aerosmith hade en riktig hit och äldre generationer ser inte på det bandet med samma kultstatus. Ser fram emot båda banden dock!

Kommentera