Bronx – IV

Jag kan ju börja med att berätta IV är det första albumet med The Bronx som jag lyssnat på i sin helhet. Tidigare har jag bara hört ett gäng enstaka låtar, så jag kan inte direkt säga att jag har någon relation till dem, eller de tre föregående alstren.

Hardcorepunkhårdrock-rock?
Vad jag förstår så kommer The Bronx ur en hardcore- och punkrockscen. De har med tiden dragits mot ett betydligt mer rockigt sound och IV är mycket mer svängig och melodibaserad än vad som är brukligt inom genren. Tycka vad man vill om det, men jag är övertygad om att det innebär ett steg uppåt i karriären – i alla fall i form av ökad skivförsäljning och större spelställen.

Faktum är att IV besitter ett jäkla driv, och många låtar har refränger som direkt sätter sig i skallen. Jag vill redan nu påstå att IV kommer att hamna högt på listan när året sammanfattas.

Lyssna på Style Over Everyting och Youth Wasted. Missa heller inte vemodiga balladen Life Less Ordinary där sångaren Matt Caughthran kompas av endast elektrisk gitarr. Snyggt och oväntat.

2 thoughts on “Bronx – IV

Kommentera