Darkness – Hot Cakes

Comebackplattan Hot Cakes visar ett band som efter en snabb uppgång följt av ett högt fall fortfarande inte tar sig själva på särskilt stort allvar.

Med låten I Believe In A Thing Called Love och albumet Permission To Land exploderade The Darkness över en natt. Tyvärr verkade de någonstans på vägen tappat bort sig själva, för det lite blekare andra albumet One Way Ticket To Hell… And Back följdes av alkohol- och drogproblem, bråk och till sist splittring.

Comebackalbumet Hot Cakes låter som väntat – det är Ac/Dc och Queen. Och Queen. Däremot inte alls lika hitbetonat som Permission To Land, och inte heller så svulstigt överproducerat som One Way Ticket To Hell… And Back. Självklart både smaklöst och dumt, men aldrig tråkigt. Faktum är att skivan känns aningen mognare i sitt uttryck än sina båda föregångare. De lutar sig hellre mot bra melodier och ett avslappnat gung. Justin Hawkins har till och med det goda omdömet att inte använda falsetten i tid och otid. Nästan så, i alla fall…

När The Darkness spelade på Sweden Rock Festival i somras (2012) såg jag ett taggat och proffsigt band. Så upplevde jag dem inte på Scandinavium i Göteborg 2006. Då fick de se sig själva ordentligt överkörda av The Ark som klädda i nitar och läder fullkomligt lirade skiten ur dem.

One thought on “Darkness – Hot Cakes

  1. http://www.youtube.com/watch?v=Hkmno7nNWTg. Musikvideon till singeln “Everybody Have A Good Time”. Skön video och upplyftande låt!

    Jag diggar verkligen The Darkness. Tycker de är härligt oseriösa samtidigt som musiken är tillräckligt originell för att inte kännas passé (då de är så 70-80-tals baserade). Hot Cakes är en riktigt schysst platta. Ren POP/Rock, klassisk rock och enstaka hårdare låtar som borde bli bra live.

    Hot Cakes borde få mer ljus på sig!

Kommentera