Elvis Presley – Burning Love (Viva Elvis)

Elvis skulle tydligen fyllt år i dag, vilket jag lärt mig genom diverse bloggar, forum och inte minst Facebook… Jag har aldrig sett poängen med att i tid och otid uppmärksamma kända människors födelsedagar, dödsdatum och så vidare. Att det här inlägget kommer just idag är självklart en ren tillfällighet.

Videon ovan kommer från showen Viva Elvis som sattes upp i Las Vegas 2010-2012. Vad vi ser och hör är i grund och botten en äldre inspelning av Burning Love, till vilken det har lagts nyinspelade instrument och körer. Jag ställer mig kluven till detta. Rent principiellt tycker jag oftast att man ska låta bli att pilla i gamla inspelningar. Fast jag kan inte låta bli att tycka att det här är bra, på sitt eget sätt…

Vad tycker du? Kommentera!

Kommentera