Fråga till er läsare: Vilka musikbloggar följer ni?

Jag följer ju en del bloggar, det är nästan en förutsättning för att man själv ska kunna komma någon vart i den här “branschen”, men det blir allt som oftast samma gamla vanliga. Inget fel i det naturligtvis, det ligger ju i sakens natur att återkomma till de som är bra, det är ju själva poängen. Men då och då halkar jag in på en blogg jag inte besökt förut, vilket får mig att ana att det finns mängder av läsvärda bloggar där ute, som bara kan vara lite svåra att hitta.

Därför vänder jag mig till er läsare! Vilka musikbloggar läser ni? Skriv en kommentar, det räcker med en länk, motivation är trevligt men inte nödvändigt. Självklart kan ni skicka med era egna bloggar!

Det här är ett litet experiment från min sida, som jag hoppas faller väl ut. =)

12 thoughts on “Fråga till er läsare: Vilka musikbloggar följer ni?

 1. Morsning! Besöker din blogg också. Följer kanske inte alltför många “bloggar”. Tittar ofta in på Ross Halfins Diary, Mick Walls blogg, Metallbibliotekarierna, Bara metalblogg, Mattias Kling, Cherrybombed, PSL, Blod eld döds blogg (verkar ha avstannat), Heavy Rock, Vinylpågarna, Club Nuggets, Gradvall. Tja, det var väl några.

 2. Gomorron!

  Förutom min egen blogg – som jag läser, läser och läser igen innan jag klickar på “Publicera” – så kollar jag nog inte så jättemycket på musikbloggar. Varje morgon på jobbet brukar jag köra samma runda genom internet enligt följande mönster:

  0DAYROX – http://0dayrox.blogspot.com
  Classic Rock – http://www.classicrockmagazine.com/category/news
  Blabbermouth – http://www.blabbermouth.net/news/

  Sen fastnar jag resten av dagen framför 9gag.com…

 3. Har inte varit inne så mycket på den här bloggen men den verkar vara mycket trevlig. I övrigt är det inte så många musikbloggar som jag besöker regelbundet. Den enda jag kommer att tänka på är Film- & Musikbloggen (http://brm.blogg.se/).

  • Hej Elin! Den tanken har slagit mig, och jag skriver nog en sådan inom kort! Tillsvidare får du hålla till godo med tipsen i kommentarerna ovan =)

 4. Av att dömma av kommentarerna så verkar du fått bra tips och en hel del är dom som jag också följer och tänkte tipsa om.
  Världen “Musikbloggar” känns tunn och den har också tyvärr tunnas ut genom åren.

  Men det är bara köra på och göra sin grej!

  Rock On!

  • Jo, jag har fått en del nya och bra tips, och jag tackar ödmjukast er som svarat! Baserat på svaren här kommer ytterligare ett inlägg om musikbloggar ganska snart!

Kommentera