Hardcore Superstar – C’mon Take On Me

C’mon Take On Me visar ett Hardcore Superstar som har ambitioner att utvecklas, men som istället mest fastnar i tryggheten av återupprepning. Resutatet är en spretande skiva som känns lite feg. De verkar helt enkelt inte veta vilket ben de ska stå på, och vågar därför inte mer än lite försiktigt testa sig fram.

Hardcore Superstar - C'mon Take On Me

Vad som saknas är framför allt en röd tråd. Som lyssnare kastas man fram och tillbaka mellan olika sorters låtar. Tyngden i Are You Gonna Cry Now till 70-talsflirtarna i Stranger Of Mine till den sedvanliga partyrocken i Above The Law. Dead Man’s Shoes skulle lika gärna kunna vara överbliven från andra plattan. Because Of You har mer än misstänkta likheter med Krafwerks Das Model. One More Minute har jag ända sedan den dök upp som förstasingel tyckt är svincool, trots det uppenbara försöket få en ny radiohit med hjälp av tempoväxlingar och ovanlig låtstruktur. Lite som Moonshine, skulle man ju kunna säga…

Nu är C’mon Take On me för den sakens skull ingen dålig platta, tvärtom. Det är bara det att jag inte kan komma ifrån känslan att det kunde blivit så mycket bättre om man bara vågat lite mer.

Att anlita välrenomerade Randy Staub (Metallica, Mötley Crue mfl.) för att mixa C’mon Take On Me visade sig vara ett smart drag. Både instrument- och sångpålägg hörs tydligt, och ljudbilden är både klar och väldefinierad. Det ger en trevlig lyssnarupplevelse, och jag känner faktiskt att ljudbilden inte är fullt så komprimerad som den hade kunnat vara. Det finns helt enkelt mer dynamik i ljudet än vad jag väntat mig. Det är bra!

Sammanfattningsvis kan man säga att C’mon Take On Me består av ett gäng bra låtar, trots att de tillsammans inte bildar någon vidare helhet. Och det låter bra. Punkt.

5 thoughts on “Hardcore Superstar – C’mon Take On Me

  1. HHCS verkar ha tappat momentum sedan det självbetitlade albumet där de var på väg att slå igenom stort. En bra producent är vad som saknas HHCS har dock inte gjort samma bottenapp som Crashdiets senaste

Kommentera