Imperial State Electric – Reptile Brain Music

Att Imperial state Electric inte riktigt lever upp till de högt ställda förväntningarna är en besvikelse. Reptile Brain Music är en platta som allt för ofta balanserar på den något diffusa linjen mellan att vara svinbra och/eller oengagerande förutsägbar.

Imperial State Electric - Reptile Brain MusicReptile Brain Music är absolut inte dålig i sig. Problemet är att den inte vill stå på egna ben, och därmed inte heller fyller någon som helst funktion. Låt mig säga så här; Imperial State Electrics debut lät lite som om den vore inspelad i replokalen, med charmiga Kisstölder i var och varannan låt. Uppföljaren Pop War var ett stycke välproducerad powerpop, med fler charmiga Kisstölder i var och varannan låt. So far so good. Utveckling är bra, och de är båda album med varsin egen identitet, trots att Nicke Andersson inte kan låta som något annat än just Nicke Andersson. Tyvärr låter Reptile Brain Music precis som något Nicke Andersson redan gjort, närmare bestämt som The Hellacopters gjorde mot slutet. Men med ännu fler Kisstölder i var och varannan låt. Lite Ladies Room här, lite 100 000 Years där. Och så lite schyssta retrosyntar. Been there, done that.

Det var det negativa. Om man vänder på myntet så är Reptile Brain Music även en platta med okonstlat stabil och själfull rock. Främst när man tar ett kliv bort från Kissriffen och släpper fram 60-talsinfluenserna i form av pop, garage och soul.

Tanken med den här sortens rocknroll är ju att den är gjord för att vara tidlös, och det är precis så det ska vara. Tyvärr finns det just nu andra band som lirar liknande saker, fast bättre än Imperial State Electric. Sådär, någon var tvungen att säga det.

One thought on “Imperial State Electric – Reptile Brain Music

 1. God Jul och Gott Nytt År!

  Såg att du mailat mig nu! har haft sjukt mkt arbete så bloggen har inte uppdateras i den vanliga takten men förhoppningvis inom snar framtid så blir det något lugnare.

  Har nu lyckats efter åtskilliga sömnlösa nätter, tunga terapibesök och svår beslutsångest fått fram årets 10 bästa konserter, album och låtar korade! på Seance.blogg.se

  Nytt för i år är att årets bästa låtar har länkar till dess musikvideos så nu kan du åka med samtidigt som du läser recensionerna.

  Så släpp sargen och åk med! vem vet du kanske hittar en ny musikalisk upptäckt!

  Besvärjelser, kritik och förbannelser angående årsbästa listan mottages tacksamt i kommentators fältet.

Kommentera