Iron Maiden – Killers

Killers är Iron Maidens andra platta och gavs ut mindre än ett år efter det självbetitlade debutalbumet. Till större delen bestående av överblivet material når den låtmässigt inte helt upp till föregångarens nivå. I stället ligger Killers styrka i att den låter bättre, med ett vässat framförande och en betydligt tuffare ljudbild av för Iron Maiden nya producenten Martin Birch.

Precis som föregångaren har Killers ett tydligt punkdriv. Något som helt försvann när sångaren Paul Di’Anno senare byttes ut mot Bruce Dickinson inför kommande klassikern The Number Of The Beast. På gott och ont, skulle jag vilja säga. Att den ruffiga punkattityden saknas på efterföljande plattor är inte direkt något jag saknar hos dem, men det är definitivt vad som gör att jag tycker så mycket om de två första.

Killers är den första skivan med gitarristen Adrian Smith, som ersatte Dennis Stratton och har varit medlem 1981 till 1988 och 2000 och framåt.

Musikbloggen Tune Of The Day skrev igår om Killers och låten Prodigal Son, vilket inspirerade till lyssning vilket i sin tur ledde till det här inlägget… Skickar härmed ett litet tack!

Iron Maiden är även Sverigeaktuella med två utomhusspelningar sommaren 2013. Onsdagen den 10 juli spelar de på Malmö Stadion och den 13 juli på Stockholm Stadion.

6 thoughts on “Iron Maiden – Killers

  1. Grym blogg, hördu! :)

    SV: Om vi säger såhär – jag trodde inget kunde överträffa den första plattan, men jag hade så jävla fel. Jag älskar den andra plattan, så jävla underbara texter, sån underbar musik. Har tatuerat in en bit från en av texterna på ryggen faktiskt, haha, så mycket älskar jag plattan ;)

    • Okej, då ska jag absolut lyssna på den! Kanske dyker upp en recension här så småningom! Vilken text har du valt?

Kommentera