Leslie West – Still Climbing

När Leslie West döper sitt nya album till Still Climbing anspelar han naturligtvis på Mountain’s 43 år gamla debut Climbing. Själv menar han att titleln snarare syftar på att karriären fortfarande är på väg uppåt. Det något slitna uttrycket “gammal och enbent gitarrist är äldst” gör sig i alla fall påmint.

Leslie West - Still ClimbingStill Climbing är en stundtals riktigt hård platta, full av tunggungig bluesrock. Att West är en av de stora rockgitarristerna är inget nytt. Som sångare överraskar han däremot, då rösten fortfarande är stark och kraftfull. Anledningen till det sägs vara att gubben slutat röka. Tänk på det, kids.

Precis som på förra skivan Unsusual Suspects har West bjudit in ett par välkända vänner att medverka. Mark Tremonti (Alter Bridge, Creed) gästar på inledande och tunga Dyin’ Since I Was Born. Johnny Winter lirar på det stompiga slideinfernot Busted, Disgusted Or Dead. I Feeling Good, tidigare känd av bl.a. Traffic, visar sig Dee Snider (Twisted Sister) vara en jäkel på att sjunga blues!

Nu håller Still Climbing inte riktigt hela vägen, för även om topparna är höga så är albumet helt enkelt lite för ojämnt. Framför allt hade vi klarat oss utan den fullkomligt meningslösa covern av Percy Sledge’s When A Man Loves A Woman.

Överlag så får skivan i alla fall mer än godkänt. West rör sig behagligt i gränslandet mellan blues och hårdrock, och det kommer man långt på.

Kommentera