Sister Sin – Now And Forever

Sister Sins tredje platta Now And Forever bjuder på stabilt sleazig metal och andas 80-tal likt både Accept och Mötley Crüe. Utan att för den sakens skull låta retro. I stället ställer de sig bredbent med ena foten i 1980-talet och den andra i 2012.

Sister Sin är ett band som hängt med mig länge. Det bör ha varit någon gång under 2005 som jag fastnade för dem efter att ha läst en demorecension i Göteborgs-Posten. Om jag inte är fel ute så var de aktuella låtarna Writings On The WallMinor You, Major Me och Eye To Eye. Sedan dess har jag sett dem live ett flertal gånger. Både EPn Smash The Silence (2007) och debutalbumet Switchblade Serenades (2008) har det lyssnats på en hel del, även om det var ett tag sedan nu. Märkligt nog har jag däremot knappt hört en ton från andra plattan Sound Of The Underground

Now And Forever var tänkt att ges ut redan i somras, men tydligen var en ommixning nödvändig. Något som verkar ha dragit ut på tiden… Det är trots allt okej, för resultatet är en ösig metalplatta som likt en ångvält… Jaja, ni fattar vart jag är på väg. Det är en väldigt bra skiva helt enkelt. Det rullar på tungt men behåller ändå svänget intakt.

Största överaskningen är avslutande balladen Morning After, som från att börja med stråkar och piano stegras till en intensiv metalballad. En låt som ger lite luft till en i övrigt ganska jämntjock skiva, för är det något som drar ner Now And Forever så är det dess brist på variation.

2 thoughts on “Sister Sin – Now And Forever

    • Nja, jag tycker nog Switchblade Serenades är bättre. Sound Of The Underground har jag tyvärr inte hört tillräckligt av för att bilda mig en uppfattning… Vad tycker du?

Kommentera