Spiders – Flash Point

På skivbolaget Crusher Records webbplats läser jag att Spiders bildades 2010 och spelar en blandning av garagepunk och tidig hårdrock med bluesiga melodier. Till det är låtskrivandet “incredible” och musiken full av energi och råa rockriff.. Schablonartat, javisst – men också ganska träffsäkert. Inte så konstigt kanske, då medlemmar från både Witchcraft och Graveyard finns, alternativt funnits, med i bandet. För att inte nämna ursprunget i den förnäma rocknrollstaden Göteborg…

Flash Point är i all sin enkelhet ett fantastisk album. Det är sällan musik är så här självklar och kul nu för tiden. Energi och råa rockriff, check. Produktionen låter skönt oldschool, soundet känns analogt och är emellanåt ganska skitigt.

Fraction är utan tvekan plattans bästa spår, bredvid Weekend Nights  och Motörheadösiga Hang Man. I övrigt är kvaliteten både hög och konsekvent, tyvärr saknas de riktiga topparna.

Jag gillar korta skivor, det brukar få mig att vilja lyssna igen. För att återknyta till schablonerna så sägs det väl att en bra skiva aldrig bör vara längre än 40 minuter, eller något sådant. Flash Point klockar in på under halvtimman.

One thought on “Spiders – Flash Point

  1. Pingback: Let It Bleed | Spotifylista: Letitbleed.se – Officiell spellista

Kommentera