Subvision – The Killing Floor EP

Subvision var ett suveränt indierockband från Stockholm/Linköping som 2004 släppte EPn Killing Floor, vilken två år senare följdes av debutalbumet So Far So Noir. Sångare och låtskrivare var en viss Tobias Forge, ett namn som ju säkerligen klingar bekant för en och annan läsare.

Killing Floor består av fyra poprocklåtar, fulla av vemodiga gitarrer och melodier. Ibland trevande, ibland dramatiskt, bygger Subvision försiktigt upp musiken utan att sväva ut i onödigt komplicerade arrangemang – i stället låter man själva låtarna stå i fokus.

För den som gillar sin musik brittisk är Killing Floor en fullträff, då det hörs tydliga spår av både David Bowie och The Smiths, såväl som Joy Division och The Stone Roses.

Tobias Forge har även figurerat i andra sammanhang, tex. tillsammans med ytterligare två fjärdedelar av Subvision i dödsmetalbandet Repugnant, samt i en tidig version Crashdiet. Och så var det ju ryktet om inblandning i det där Ghost, som det snackas en del om nu för tiden… Subvision ger en liten fingervisning om vad som några år senare skulle komma att predikas på den svenska rockscenen.

Kommentera