69 Eyes – X

X börjar bra med inledande Love Runs Away, albumets bästa spår, och Tounges. Sedan går det tyvärr snabbt utför. De följande tre låtarna är småtrista och oengagerande. Att man valt ge ut sega Red som förstasingel begriper jag inte, den är ju rena sömnpillret. Sedan tar det sig igen med svängigt gothpoppiga I Love The Darkness In You, komplett med tamburiner och The Doorsorglar, och vi är på rätt spår igen.

Skivan sparkar åt alla möljiga håll rent genremässigt. Det märks inte minst i countryballaden Borderline, som är helt okej, till och med riktigt bra, men inte lämnar något större avtryck hos mig.

Själva menar The 69 Eyes att de med X spelat in sin popplatta. Fair enough, säger jag. Glam- och metalsoundet från förra albumet Back In Blood är nedtonat och i stället tillåts melodierna komma fram på ett helt annat sätt än tidigare. Inte mig emot alls, och trots att låtmaterialet inte håller hela vägen är det här en skiva som åkt fram lite då och då sedan den kom i slutet av september. Hur klichéartat det än låter, så är X en perfekt platta i höstmörkret. Tänd ett gäng levande ljus och korka upp en flaska rött…

Kommentera