Toxic Rose – s/t EP

Stockholmsbandet Toxic Rose tar sleazemetallen i en ny riktning och lyckas i alla fall delvis låta fräscha och releventa. Ambitionen finns i varje fall där, och det är uppiggande med band som inte enbart blickar bakåt.

Soundet är i grunden typiskt sleaze-glammigt samtidigt som det även drar en del åt nyare melodisk metal. Tydligast blir det när syntharna ges ordentligt med utrymme, något som faktiskt fungerar bättre än vad man skulle kunna tro.

Med sina catchy låtar och hårt stylade image tror jag att Toxic Rose kan att bli ett band att räkna med. Nu är inte den här fem spår korta EPn utan brister, men jag gillar att det finns en tydlig röd tråd som går igenom både image, låtar och produktion. Tyvärr kan jag tycka att sången inte alltid känns helt hundra, emellanåt låter det ganska ansträngt.

Toxic Rose är en trevlig ny bekantskap och kanske kan ge en annars ganska stillastående genre en energikick. Öppningsspåret A Song For The Weak är utan tvekan låten med störst hitpotential.

5 thoughts on “Toxic Rose – s/t EP

    • Det tror jag med, men med tanke på dagens radioklimat är det nog svårt att få airplay utan ett större bolag i ryggen…

      • Det kommer nog bli ett större bolag i ryggen snart. Det är jag helt säker på. Deras sound är nästintill unikt. Gjorde nyss en lista på årets bästa släpp. Läs den gärna.

Kommentera